tel:+31612412111 - john@postmediaproducties.nl

Over mijzelf

Mijn naam is John Post (1969) geboren en getogen in de Hanzestad Kampen. Maar ik woon al ruim 30 jaar in de even zo mooie stad, Zutphen. Daar heb ik mijn studio en produceer films, (mini-) documentaires, animaties en ontwerp logo's en huisstijlen. Tevens maak ik illustraties in specifieke stijlen. Op deze website kunt u meer te weten komen over mijn werk en wat ik voor u kan betekenen.

 

Ik heb jarenlang als vormgever en daarna als Art-director gewerkt bij verschillende reclamebureau’s en uitgeverijen. Daarnaast runde ik met illustrator/tekenaar Derk-Jan Rouwenhorst ruim 16 jaar, Studio ToonWorkz. Onder dit label maken wij samen nog geregeld animaties.

Mijn Stijl

De films die ik maak zijn over het algemeen niet de gebruikelijke bedrijfsvideo’s, maar meer beeldverhalen. Films over langvervlogen tijden, unieke technische ontwikkelingen. In het verleden zelfs een aantal korte tekenfilms gemaakt waarvan er een is gebaseerd op een kinderboek. Stuk-voor-stuk projecten waarin verschillende disciplines bij elkaar komen.

De laatste jaren heb ik mijzelf in toenemende mate gefocust op het maken van documentaires en het creëren van speciale effecten in films in combinatie met animatie- en paralaxtechnieken. Het klinkt allemaal erg technisch, maar het komt er op neer dat met soms beperkt beschikbaar beeldmateriaal, een prachtige film gemaakt kan worden. En altijd verpakt in een to-the-point, mooie visuele presentatie.


Hoe het begon

Begin jaren 80 hadden we thuis als een van de eerste een videocamera. Zo eentje met daarbij een gigantische VHS videorecorder, die je aan een band om je schouders mee moest zeulen. Grote staafaccu's waarmee je hooguit een kwartiertje kon filmen. Maar zowaar in de camera een echte 'titelgenerator'.

Was dus zo rond m'n 12e jaar dat ik met videofilmen in aanraking kwam. Het zaadje was geplant. Veel films gemaakt tijdens vakanties en zelfs een korte documentaire over een mooi plekje in Zwolle, 'Spoolde'. Heb daar toen zelfs nog muziek onder gezet van mijn held Vangelis. Ik speelde zelf synthesizer, in een band vandaar mijn fascinatie voor Vangelis en Jean Michel Jarre.

Media Vormgeving

In 1995 heb ik een opleiding Media Vormgever afgerond aan het Grafisch Lyceum in Zwolle. Waar ik me als een van de weinige leerlingen verdiepte in de (destijds) nieuwe media, CD-Rom en later DVD's. Ik kocht toen ook als student, mijn eerste Mac. Een Quadra 660AV! Daarop kon je toen filmpjes editen ter grootte van een postzegel, in het programma Premiere van Adobe.

Na de opleiding ben ik gaan werken als Vormgever bij een uitgeverij in 's-Heerenberg. Gevolgd door een functie als vormgever/webdesigner bij een reclamebureau in Lochem.

Via mijn functie als Art-director bij een Uitgeverij in Zutphen, legde ik menig evenement, beurs- en bedrijfsbezoek vast. Daarnaast maakten we voor de uitgeverij ook kookvideo's, evenement en bedrijfsfilms. Die evenementen hadden vaak een thema en daar kon ik dus lekker op los in de Edit en de met name de speciale effecten.

Cartoons en animatie

Naast mijn baan als Art-Director maakte ik samen met mijn collega Derk-Jan Rouwenhorst, in onze vrije tijd lesbrieven en animaties voor diverse musea en instellingen. Daaruit is in 2004 het bedrijf ToonWorkz voortgekomen een studio voor illustratie, film en animatie.

In 2020 hebben we na 16 jaar samen het bedrijf te hebben gerund, de keuze gemaakt onze expertise onder te brengen in ieder een eigen bedrijf. Derk-Jan als illustrator, cartonist in Studio Biesterveld en ikzelf als animator, filmer en ontwerper in PMP - Post Media Producties.

We ontwikkelen nog steeds in samenwerking diverse animaties en projecten.

Filmer/Animator/Editor

John Post


Foto: ©Roy Huetink

PMP Logo

©2023 PMP - Post Media Producties
BTW: NL003457762B46
KVK: 80567371
Alle rechten voorbehouden

Bezoekadres

  • IJsselkade 7
  • 7201 HB, Zutphen
  • +31 (0)6 12 41 21 11
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

  • Braamkamp 348
  • 7206 HR, Zutphen
  • +31 (0)6 12 41 21 11
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.